SİYONİST GÜÇLER RAMON CEZAEVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail işgal güçleri bugün (8 Mayıs Pazartesi) sabah Ramon Cezaevi'nin 5 ve 7 nolu bölümlerini basarak 3 esiri sorgulama yapmak ve tek kişilik hücrelere kapatmak amacıyla götürdüler.  

Görüntülenme: 524 Tarih: 08 Mayıs 2023 02:23
SİYONİST GÜÇLER RAMON CEZAEVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin Esir Kulübü işgal güçlerinin bugün sabah Ramon Cazevi'nde bazı bölümleri ve özellikle de Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) mensubu esirlerin bulunduğu koğuşları basarak arama yapmaya başladıklarını dile getirdi. 

Filistin Esirler ve Özgürleştirilenler Heyeti tarafından yapılan açıklamada da cezaevleri yönetimine bağlı işgal güçlerinin Ramon Cezaevi'nde 5 ve 7 nolu bölümleri bastığı, aramalar yaptıkları ve direniş liderlerinden Ahmed Saadat, Ahid Gulme Ebu Kays ve Velid Hanatişe'yi tek kişilik hücrelere kapatmak amacıyla götürdükleri belirtildi. 

İşgal cezaevleri yönetiminin zaman zaman cezaevlerine baskınlar düzenlemek, buralarda aramalar yapmak ve esirlere şiddet uygulamak amacıyla özel birliklerden yararlandığına dikkat çekildi. Bu özel birliklerin cezaevleri yönetimine bağlı olarak çalıştıkları ve baskınlarda esirleri darp ettikleri, üzerlerine zehirli ve göz yaşartıcı gazlar sıktıkları, gerek gördüklerinde esirleri rehin aldıkları ya da başka yerlere naklettikleri belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar