TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ NABLUS'A BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail işgal güçleri, bugün (8 Mayıs Pazartesi) sabah ortalık aydınlanmaya başlamadan, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin doğusundaki Amman Yolu'na ve Yusuf'un Makamı mıntıkasına çok sayıda askeri jeeple baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 437 Tarih: 08 Mayıs 2023 16:57
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ NABLUS'A BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin bölgeye baskın düzenlemesi üzerine Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı'nda ve Nablus şehrinde alarm zilleri çaldı. 

İşgal güçlerinin bölgeye baskın düzenlemekteki amaçlarının yahudi yerleşimci çetelerinin Yusuf'un Makamı adı verilen türbeye baskın düzenlemelerini güvenceye almak olduğu belirtildi. 

İşgalcilerin baskın düzenlemeleri üzerine Filistinli gençler de onların kullandığı yollarda araçlarının önünde araba lastikleri yakarak onlara engel olmaya çalıştılar. 

Ayrıca Nablus'un doğusunda direnişçilerin, baskın düzenleyen işgal güçlerine ateş ettikleri belirtildi. İşgal güçleri Yusuf'un Makamı isimli türbenin etrafına keskin nişancılarını yerleştirdiler. 

Yahudiler, Yusuf'un Makamı olarak isimlendirilen bu kabrin Yusuf Peygamber'in (a.s.) kabri olduğunu iddia ediyor ve bu iddialarına binaen sık sık buraya baskınlar düzenliyorlar. Oysa tarihi kayıtlara göre buranın Yusuf Peygamber ile herhangi bir ilgisi yok ve Yusuf Duveykat isimli salih bir kişinin kabri bulunuyor. Ancak yahudiler kendileri de buranın Hz. Yusuf ile bir ilgisinin olmadığını bilmelerine rağmen sırf burayı sahiplenmek ve kendi kontrollerine almak amacıyla bu iddiayı kullanmaya çalışıyorlar.

Bu arada işgal güçlerinin Filistinlileri esir almak için dün gece ve bugün sabah Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde geniş çaplı operasyon düzenledikleri ve birçok kişiyi sorgulama merkezlerine götürdükleri bilgisi verildi. Esir edilenlerin tümünün isimleri ve kesin sayıları henüz tespit edilebilmiş değil. Tespit edilenlerin isimleri Filistin'deki haber kaynaklarında yayınlandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar