ŞABAK EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ BİR GRUBU YAKALADIĞINI İDDİA ETTİ

İsrail işgal rejiminin genel güvenlik teşkilatı olarak isimlendirilen ve kısa adı Şabak olan iç istihbarat örgütü, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) muhtelif eylemlere hazırlandıklarını ileri sürdüğü geniş bir ağını ortaya çıkardığını iddia etti.  

Görüntülenme: 412 Tarih: 08 Mayıs 2023 13:37
ŞABAK EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ BİR GRUBU YAKALADIĞINI İDDİA ETTİ

Şabak'ın konuyla ilgili açıklamasında söz konusu ağın, 9 Mart tarihinde Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim bölgesinde Bitar Eilat yahudi yerleşim merkezi civarında bir umumi otobüste bombalama eylemi gerçekleştirme teşebbüsünde bulunduğunu iddia etti. 

İşgal rejimi teşkilatı, ortaya çıkardığını ileri sürdüğü ağa bağlı bir hücrenin cezaevindeki, Gazze'deki ve Lübnan'daki liderlerinden aldıkları talimatlarla Batı Şeria bölgesinde çalışmalar yaptığını, talimat veren liderler arasında FHKC Genel Sekreteri Ahmed Saadat'ın da yer aldığını ileri sürdü. 

Söz konusu hücrenin örgütün öğrenci koluna mensup 6 üyesinin bulunduğu ve bunların Beytlahim civarındaki Dehişe Mülteci Kampı, Battir Köyü ve Beyt Cala kasabası ahalisinden oldukları ve bunların düzenlenen son baskınlarda gözaltına alındıkları iddia edildi. 

Gözaltına alınan kişilerin Visam Uveyne, Ahmed Ebu Na'me, Mazin Ubeydullah, Muhammed El-Berak, Rami El-Ahmer ve Nur Mahmud olduğu bilgisi verildi. 

İşgal güçleri bugün sabah Ramon Cezaevi'ne baskın düzenleyerek, aralarında FHKC Genel Sekreteri Ahmed Saadat'ın da yer aldığı üç FHKC liderini sorgulamak ve tek kişilik hücrelere kapatmak  amacıyla götürmüşlerdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar