FHKC'DEN KORSAN İSRAİL'E UYARI

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) başta hareketin genel sekreteri Ahmed Saadat olmak üzere esaret altındaki liderlerinin hayatlarıyla ilgili tüm yükümlülük ve sorumlulukların işgal hükümetinin üzerinde olduğunu, onlar hakkında herhangi bir ahmaklıkta ve aşırılıkta bulunmasının işgal rejimine çok acı bir bedeli olacağını vurguladı.  

Görüntülenme: 379 Tarih: 08 Mayıs 2023 15:59
FHKC'DEN KORSAN İSRAİL'E UYARI

İşgal güçleri bugün sabah Ramon Cezaevi'ne baskın düzenleyerek, aralarında FHKC Genel Sekreteri Ahmed Saadat'ın da yer aldığı üç FHKC liderini sorgulamak ve tek kişilik hücrelere kapatmak  amacıyla götürmüşlerdi.

Ayrıca işgal rejiminin genel güvenlik teşkilatı olarak isimlendirilen ve kısa adı Şabak olan iç istihbarat örgütü, FHKC'nin muhtelif eylemlere hazırlandıklarını ileri sürdüğü geniş bir ağını ortaya çıkardığını iddia etti. Şabak, ortaya çıkardığını ileri sürdüğü ağa bağlı bir hücrenin cezaevindeki, Gazze'deki ve Lübnan'daki liderlerinden aldıkları talimatlarla Batı Şeria bölgesinde çalışmalar yaptığını, talimat veren liderler arasında FHKC Genel Sekreteri Ahmed Saadat'ın da yer aldığını ileri sürdü. 

Şabak, söz konusu hücreye mensup olduklarını iddia ettiği, Visam Uveyne, Ahmed Ebu Na'me, Mazin Ubeydullah, Muhammed El-Berak, Rami El-Ahmer ve Nur Mahmud isimli şahısların son operasyonlarda gözaltına alındığını duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar