TULKEREM'DE FİLİSTİNLİ 2 GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin bu sabah (6 Mayıs Cumartesi) erken saatlerde Tulkerem’deki Nuru Şems Kampı’na düzenlediği baskında yaralanan Filistinli iki genç şehit oldu. 

Görüntülenme: 433 Tarih: 06 Mayıs 2023 16:06
TULKEREM'DE FİLİSTİNLİ 2 GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, şehit gençlerin Sabit Sabit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığını, işgal güçlerinin Tulkerem’e düzenlediği baskında bir kişinin de yaralandığını açıkladı.
 

Bakanlık, şehit gençlerden birinin 22 yaşındaki Samir Salah eş-Şafii olduğunu ve boynundan, göğsünden ve karnından isabet aldığını, diğerinin ise 22 yaşındaki Hamza Cemil Haryuş olduğunu ve onun da göğsünden, kanından ve sol ayağından vurulduğunu bildirdi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Tulkerem’e ek kuvvet göndererek Nuru Şems Kampı’na baskın düzenlediğini ve baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında silahlı çatışmaların yaşandığını ifade etti.
 

Kaynaklar, baskın sırasında işgal güçleri keskin nişancılarının kamptaki bazı binaların çatılarına çıktıklarını ve Tulkerem’deki yaralılara müdahale için gelen ambulansların işgal askerleri tarafından engellendiğini belirtti.
 

Bu arada, Tulkerem Tugayı “Hızlı Misilleme Grubu” baskınla ilgili yaptığı açıklamada direnişçilerinin işgal güçleriyle sıfır mesafesinden çatıştıklarını ve meydanda işgal güçlerine pusu kurduklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar