SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİD-İ AKSA'DA KURBAN PROVOKASYONU

Mescidi Aksa'ya yönelik tehditlerini sürdüren ve gündelik baskınlar düzenleyen aşırı siyonist yahudi yerleşimcilerden 5 kişi bugün (5 Mayıs Cuma) sabah buraya kurbanlarını sokma teşebbüsünde bulundu. 

Görüntülenme: 516 Tarih: 06 Mayıs 2023 21:01
SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİD-İ AKSA'DA KURBAN PROVOKASYONU

Yahudiler tarafından İkinci Hamursuz Bayramı olarak nitelendirilen günler münasebetiyle söz konusu yerleşimciler Mescidi Aksa'nın içinde kurban olarak kesmek amacıyla keçilerini sokma teşebbüsünde bulundu. İkinci Hamursuz Bayramı ise yahudi geleneklerine göre asıl Hamursuz Bayramı'nda kurbanlarını kesemeyenlerin, kurbanlarını kesebilecekleri günler olarak kabul ediliyor. 

Kudüs ahalisinden gençlerin, yahudi yerleşimcilerin kurban sokma teşebbüsüne şiddetle karşı çıkması üzerine işgal polisi harekete geçmek zorunda kaldı ve söz konusu yerleşimcileri de sokmaya çalıştıkları kurbanları da kontrol altına aldı.

Yerleşimci çeteler Hamursuz Bayramı günlerinde de Mescidi Aksa'nın içine kurban sokabilmek için muhtelif çalışmalar yürütmüş ancak Kudüs ahalisi onlara fırsat vermemek için bütün gücüyle mücadele etmişti. 

Aşırı siyonist gruplardan Tapınak Dağına Dönüş Cemaati, Mescidi Aksa'ya kurban sokmak için kapıları zorlamaya devam edecekleri yönünde tehditlerde bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar