BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin bugün (5 Mayıs Cuma), Batı Şeria'nın değişik şehir ve kasabalarında yahudi yerleşimine ve arazi gaspına karşı haftalık olarak düzenlenen gösterilere ve yürüyüşlere müdahalede bulunması yine çatışmalara neden oldu. Bu yüzden onlarca kişinin yaralandığı veya atılan gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi.  

Görüntülenme: 365 Tarih: 06 Mayıs 2023 02:24
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus'a bağlı Beyta kasabasının Cebelu Subeyh bölgesinde Cuma namazı sonrasında düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden oldu. 

Cebelu Subeyh'teki gösteri sonrasında geçtiğimiz salı sabahı açlık grevinin 87. gününde hayatını kaybeden direniş önderlerinden Hızır Adnan için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında da işgal güçlerinin haftalık eyleme müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. Kızılay ekiplerinin burada 5 yaralıya ilk yardım hizmetinde bulunduğunu duyurdu. 

Nablus'un güneyindeki Karyut kasabasında da çatışmalar meydana geldi. Burada işgal güçlerinin himaye ettiği yahudi yerleşimci çetelerin göstericilere saldırıda bulunması çatışmalara neden oldu. 

Aynı şekilde Kalkilya vilayetinin Kefer Kaddum kasabasında düzenlenen haftalık gösteriye yapılan müdahale de çatışmalara neden oldu. 

Bu haftaki gösterilere katılanlar Hızır Adnan'ın açlık grevinde şehit olması sebebiyle işgal rejimine tepkilerini de dile getirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar