GASIP İSRAİL GÜÇLERİ BİR ŞEHİDİN VE BİR ESİRİN EVİNİ YIKTI

İsrail işgal güçleri dün akşam ve bugün (3 Mayıs Çarşamba) şafak vaktinden önce düzenledikleri baskınlarda biri bir şehidin, diğeri de bir esirin ailesine ait olan ve Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Selfit ve Kalkilya vilayetlerinde bulunan iki evi yıktı.  

Görüntülenme: 540 Tarih: 04 Mayıs 2023 03:36
GASIP İSRAİL GÜÇLERİ BİR ŞEHİDİN VE BİR ESİRİN EVİNİ YIKTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, işgal güçleri Selfit'in batısındaki Haris kasabasına baskın düzenleyerek, işgalcilerin Filistinlilerden zorla gasp ettikleri araziler üzerine kurmuş oldukları Ariel yahudi yerleşim merkezinde 6 ay önce bir feda eylemi gerçekleştirmesinin ardından şehit edilen Muhammed Murad Suf'un ailesine ait evi yıktılar. 

İşgalcilerin Suf'un ailesinin evini içine patlayıcılar yerleştirip bunları patlatmak suretiyle havaya uçurdukları belirtildi. 

İşgal güçleri Haris kasabasına baskın düzenleme işlemlerini dün akşam saatlerinden itibaren başlattılar. Bu şekilde onlarca askeri araç kasabayı bastı ve şehit Suf'un ailesinin evini her yandan kuşatmaya aldı. Vatandaşların binaya yaklaşmalarını engellediler. Ardından binaya patlayıcılar yerleştirip gece binayı havaya uçurdular. 

İşgalciler Suf'un aile efradını zorla binadan çıkardı ve bu sırada onları şiddetle darp ettiler. 

İşgal güçleri bugün sabaha doğru da esir Yunus Heylan'ın Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Kalkilya'nın doğusundaki Hicce kasabasında bulunan evini yıktılar. İşgal güçlerinin Hicce'ye de kalabalık bir birlikle baskın düzenledikleri, esir Heylan'ın evini kuşatmaya aldıkları ve buldozerlerle yıkım işlemini gerçekleştirdikleri belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar