NABLUS'TA 3 FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ ŞEHİT OLDU

İsrail işgal güçlerinin bugün (4 Mayıs Perşembe) sabah Nablus şehrinin Eski Şehir kısmına düzenledikleri baskında Filistinli direnişçilerden üç genç şehit edildi.  

Görüntülenme: 713 Tarih: 04 Mayıs 2023 20:21
NABLUS'TA 3 FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre şehit edilen gençlerin cesetleri Eski Şehir kısmındaki bir evden çıkarıldı. 

Siyonistlere ait medya organlarında bu kişilerin, yaklaşık bir ay önce Hamra Kavşağı'nda gerçekleştirilen, aynı aileden üç işgalci kadının öldürüldüğü eylemden sorumlu tutulan ve Hamas'ın askeri kanadına mensup kişiler olduğu iddiasında bulunuldu. 

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada da hassas istihbarat bilgilerine dayanılarak söz konusu eylemden sorumlu tutulan Hasan Katnani ve Muaz El-Mısri'nin yerlerinin tespit edildiği ve baskın düzenlendiği iddia edildi. İşgal ordusunun açıklamasında baskında ayrıca onlara yardımcı olan kişilerden İbrahim Cibr isimli şahsın da öldürüldüğü ve operasyon esnasında silahlarının ele geçirildiği ileri sürüldü. 

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da işgal güçlerinin Eski Nablus baskınında şehit edilenlerinin sayısının üçe çıktığı, bunlardan ikisinin üzerlerine çok yoğun bir şekilde ateş edilmesi sebebiyle yüzlerinin tanınamaz hale geldiği ancak kimliklerinin belirlenebildiği belirtildi. Kızılay tarafından yapılan açıklamada da olayda ayrıca 14 kişinin yaralandığı 153 kişinin de atılan gaz bombalarından zarar gördüğü bilgisi verildi. 

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde işgal güçlerinin Eski Nablus'ta, biri Aslanlar Yuvası'nın kurucusu şehit Muhammed El-Azizi'nin ailesine ait iki evi kuşatmaya aldı, bu evlere roketlerle ve kamikaze dronlarla saldırılar gerçekleştirdiler. 

İşgalcilerin saldırıları üzerine Eski Nablus'un farklı noktalarında silahlı çatışmalar meydana geldi. Nablus'taki camilerin minarelerinden de direnişçilere destek ve kuşatmanın kırılması çağrıları yapıldı. 

Direnişçilerin işgalcilerin bir İHA'sını düşürdüğü belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar