AKABETU CEBR MÜLTECİ KAMPINDA FİLİSTİNLİ GENÇ KEMAL EL-LUD ŞEHİT OLDU

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Eriha'daki Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na işgal güçleri tarafından bugün (1 Mayıs Pazartesi) sabah erken saatlerde gerçekleştirilen baskında 1 kişi şehit edilirken 6 kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 389 Tarih: 01 Mayıs 2023 21:05
AKABETU CEBR MÜLTECİ KAMPINDA FİLİSTİNLİ GENÇ KEMAL EL-LUD ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 17 yaşındaki Cibril Muhammed Kemal El-Lud'a isimli genç doğrudan kafasına mermilerin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda 6 kişinin de yaralandığı, bunlardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. 

İşgal güçleri Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na henüz ortalık aydınlanmaya başlamadan çok sayıda askeri araçla ve muhtelif birimlerden elemanlarla baskın düzenlediler. Baskının Filistinli gençlerle aralarında çatışmalara neden olması üzerine gençlerin üzerine yoğun bir şekilde ateş etmeye başladılar. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri gençlerden birine, doğrudan kafasını hedef alarak saldırıda bulundular. Bu arada işgal güçlerinin engel olması sebebiyle ambülanslar ve ilk yardım araçları da hedef alınan gence yanaşamadı. 

İşgal güçlerinin Akabetu Cebr baskınları esnasında Ahmed Cihad ve Ahmed Cibr Vehdan isimli iki genci de esir aldıkları belirtildi. 

Bugün sabah Cibril El-Lud'a'nın da şehit edilmesiyle birlikte bu yılın başından beri işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 106 oldu. 

Şehit Cibril El-Lud'a'nın cenazesi daha sonra Eriha'da düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı törenle toprağa verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar