SİYONİST İŞGALCİLER RAMALLAH'TA TERÖR ESTİRDİ

Yahudi yerleşimciler bugün (29 Nisan Cumartesi) Ramallah’ın doğusundaki Deir Cerir beldesi sakinlerinden iki kardeşi darp ederek otomobillerini çaldı. 

Görüntülenme: 390 Tarih: 29 Nisan 2023 07:25
SİYONİST İŞGALCİLER RAMALLAH'TA TERÖR ESTİRDİ

Deir Cerir Köy Meclisi Başkanı Fethi Hamdan, Yahudi yerleşimcilerin Basil Ebu Harzan ile kardeşi Vail’e beldenin doğusundaki Eş-Şurfa bölgesinde yer alan arazilerini ekerlerken saldırdıklarını ve iki kardeşin aldıkları darbelerin etkisiyle yaralandıklarını, Yahudi yerleşimcilerin ayrıca Filistinli kardeşlere ait otomobili çaldıklarını bildirdi.
 

Hamdan, Yahudi yerleşimcilerin olay yerinde bulunanları korkutmak için havaya ateş açtıklarını, yerleşimcilerin saldırılarının hedefinin bölgedeki arazilere el koyarak hayvanları için otlak yapmak olduğunu söyledi.
 

Bir grup Yahudi yerleşimci de dün Ramallah’a bağlı Silvad beldesi sakinlerinden üç kardeşe Deir Cerir beldesinde çalıştıkları sırada saldırmış, arazi ölçüm aletlerini çalmış ve otomobillerine zarar vermişti.
 

Uygulamalı Araştırma Enstitüsü ARIJ’in verilerine göre, Batı Şeria’aki Yahudi yerleşkelerinin sayısı 199’a ve işgal rejimi tarafından dahi yasal kabul edilmeyen yerleşim bölgelerinin sayısı ise 220’ye ulaştı.
 

Batı Şeria’daki Yahudi yerleşkelerinde ve yasal kabul edilmeyen yerleşim bölgelerinde yaşayan Yahudi yerleşimci sayısının da 913 bin olduğu, 350 bininin Doğu Kudüs’te yaşadığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar