FİLİSTİNLİ ŞEHİT GENÇ MUSTAFA AMİR SABAH HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçlerinin açtığı ateş sonucu dün şehit olan 16 yaşındaki Mustafa Amir Sabah bugün (29 Nisan Cumartesi) Beytlahim’de çok sayıda kişinin katıldığı kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 368 Tarih: 29 Nisan 2023 10:28
FİLİSTİNLİ ŞEHİT GENÇ MUSTAFA AMİR SABAH HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze korteji Beyt Cala Devlet Hastanesi’nden hareket ederek şehit gencin ailesinin yaşadığı Tegu’ beldesine yöneldi.
 

Şehit genci omuzlarında taşıyarak Tegu’ beldesi caddelerini dolaşan binlerce kişi, Filistin bayrakları ile İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Filistinli diğer grupların sancaklarını taşıdı.
 

Cenaze törenine katılanlar ayrıca yüksek sesle tekbir getirerek Filistin direnişine desteklerini dile getiren ve işgalcilerden şehidin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attılar.
 

Mustafa Amir Sabah belde merkezindeki bir camide kılınan cenaze namazının ardından şehit düştüğü yerin yakınlarında yer alan aile mezarlığında toprağa verildi.
 

Tegu’ Lisesi’nde okuyan Sabah, dün işgal güçlerinin silahından çıkan merminin sırtından girip akciğerine saplanması sonucu şehit olmuştu.
 

Filistinli gencin daha önce de Tegu’ beldesinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalara katıldığı ve direnişçi faaliyetleri sebebiyle işgal güçleri tarafından iki kez gözaltına alındığı kaydedildi.
 

Şehit Mustafa Amir Sabah’ın kardeşi Yezen’in işgal güçlerince 14 ay önce gözaltına alındığı ve işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar