BİR SİYONİST İŞGALCİ NABLUS'TA FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI KESTİ

Bugün (27 Nisan Perşembe) yahudi yerleşimcilerden bir terörist Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Karyut kasabasında zeytinliklere saldırarak onlarca yetişmiş, ürün veren zeytin ağacını kesti.  

Görüntülenme: 454 Tarih: 28 Nisan 2023 00:22
BİR SİYONİST İŞGALCİ NABLUS'TA FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI KESTİ

Karyut Köy Meclisi Başkanı Nidal El-Bum, köy ahalisinin bugün kasabanın güneyindeki Battişe mevkisine gittiklerinde 30 adet olgun zeytin ağacının doğranmış halde olduğunu görünce şaşkına döndüklerini ifade etti. 

El-Bum, Koren olarak isimlendirilen mıntıkaya inşa edilmiş Kokha yahudi yerleşim merkezinde ikamet eden bir yerleşimci teröristin, köylülerin zeytin ağaçlarına saldırmayı alışkanlık haline getirdiğini, onlara mümkün olduğunca çok miktarda zarar vermek için özellikle itinayla baktıkları ağaçları hedef aldığını ifade etti. 

El-Bum, söz konusu yerleşimci teröristin bu son ay içinde gerçekleştirdiği saldırılarda şimdiye kadar toplamda 122 zeytin ağacını kestiğine dikkat çekti. 

Filistin'in Batı Şeria bölgesine eşkıya çeteleri gibi yerleştirdiği ve işgal askerleri tarafından da özellikle himaye edilen yahudi yerleşimciler sık sık Filistinlilerin arazilerine baskınlar düzenleyerek ağaçlarını kesiyor, fidanlarını söküyor, arazilerini tahrip ediyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar