EMİR ABDULLAHİYAN ZİYAD EN-NEHHALE İLE GÖRÜŞTÜ

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Filistin İslami Cihat Hareketi genel sekreteri Ziyad Nahale Beyrut'ta bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular. 

Görüntülenme: 462 Tarih: 28 Nisan 2023 10:40
EMİR ABDULLAHİYAN ZİYAD EN-NEHHALE İLE GÖRÜŞTÜ

Emir Abdullahiyan Lübnan ile tüm alanlardaki ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yaptı

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Lübnan Parlamento Başkanı Nebih Berri ile yaptığı görüşmede, ekonomik ve ticari ilişkiler başta olmak üzere çeşitli alanlarda ikili ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Emir Abdullahiyan, Berri'nin Lübnan'ın iç siyasi arenasındaki rolü ve çabalarını takdir ederek, bu ülkenin iç meselelerinin Lübnanlı siyasi gruplar arasındaki diyalog ve anlaşma ve iç mekanizmalar yoluyla çözüme kavuşmasının altını çizdi.

Emir Abdullahiyan ayrıca, Lübnan ve Lübnan direnişinin bölgede Siyonist rejimin yıkıcı çabaları karşısındaki mukavemetini takdir etti.

Lübnan Parlamento Başkanı Nebih Berri de, İran ve Suudi Arabistan arasında yapılan anlaşma sonrasındaki gelişmelerle ilgili görüşlerini açıkladı ve bu anlaşmanın İslam dünyası, Lübnan ve direnişin birliği başta olmak üzere bölge düzeyindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek, bunun Siyonist rejim karşısında güçlü bir tutum olduğunu kaydetti.

Görüşmede taraflar, Yemen, Bahreyn, Filistin ve Sudan'ın durumunu da ele aldılar.

parstoday

Yorumlar