KATİL İSRAİL GÜÇLERİ ERİHA'YI MUHASARA ALTINA ALDI

İsrail işgal güçleri, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Eriha şehrinin girişleri askeri kontrol altına alarak 4 günden beri birkaç yönden muhasara altında tutuyor.  

Görüntülenme: 371 Tarih: 25 Nisan 2023 22:03
KATİL İSRAİL GÜÇLERİ ERİHA'YI MUHASARA ALTINA ALDI

Ortak Operasyonlar Odası'na dayanan güvenlik kaynakları işgal güçlerinin şehre giriş için kullanılan 4 ana giriş kapısını ve bazı yan yolları kapattığını, araçları takip ettiklerini ve giriş ya da çıkış yapmak isteyenleri tek tek sıkı bir aramaya tabi tuttuklarını dile getirdi. 

Kuzey girişinde, El-Kerame geçişi yakınındaki Sarı Kapı'da ve Akabetu Cebr yakınındaki güney girişinde çok sayıda asker bulunduğu, büyük bir trafik yoğunluğu yaşandığı ifade edildi. 

İşgal güçleri dün (24 Nisan Pazartesi) sabah Eriha'daki Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında da Süleyman Ayiş isimli bir genci şehit etmiş ve naaşını da rehin almışlardı.

İşgal güçlerinden kalabalık bir birlik dün sabahın erken saatlerinden itibaren Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na baskın düzenledi ve bütün ara sokaklarına yayıldılar. Ayrıca keskin nişancılarını da evlerin çatılarına yerleştirdiler. 

İşgal güçlerinin baskınları ahaliyle işgal güçleri arasında çatışmalara neden oldu. Bu çatışmalarda işgal güçleri evlere ve kendilerine tepki gösteren ahaliye ateşli silahlarla, ses ve gaz bombalarıyla saldırdılar. 

Süleyman Ayiş isimli gencin de şehit edilmesiyle birlikte bu yılın başından itibaren şehit edilen Filistinli sayısı 99 oldu. Bunlardan 6'sı Nisan ayı içinde şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar