GASIP İSRAİL EL AĞVAR'DA FİLİSTİNLİLERE AİT BİNALARA YIKIM KARARI VERDİ

İsrail işgal güçleri dün (24 Nisan Pazartesi) gece Kuzey El-Ağvar (Ürdün Vadisi) bölgesinde yer alan Aşağı Hımsa Harabeleri bölgesinde ikamet eden Filistinlilerden birine ait meskun binalara yıkım ihtarında bulundu.  

Görüntülenme: 370 Tarih: 25 Nisan 2023 09:13
GASIP İSRAİL EL AĞVAR'DA FİLİSTİNLİLERE AİT BİNALARA YIKIM KARARI VERDİ

Bu arada Es-Sakut Ovası mıntıkasında da yahudi yerleşimcilerin sığır ahırları inşa ettikleri haber verildi.

Yerel kaynaklarda verilen bilgilerde işgal güçlerinin, Cafer Abdülbasit Bişarat isimli bir Filistinliye ait, duvarları tuğlayla örülmüş ve çatıları çinko saclarla kapatılmış haldeki iki oda ile bir banyo için yıkım ihtarında bulundukları belirtildi. 

Diğer yandan yine Kuzey El-Ağvar bölgesinde yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerden zorla gasp ettikleri arazi üzerine sığır ahırları inşa ettikleri ve sığırlarını da bölgedeki ahalinin arazisinde otlamaya terk ettikleri bilgisi verildi. 

Kuzey El-Ağvar bölgesinde yahudi yerleşimcilerin kullandığı 10 ayrı kaçak yerleşim alanı bulunduğu ve bunların çoğunun hayvancılıkla uğraşanlar tarafından kullanıldığı ifade edildi. Yahudi yerleşimciler gerek inşa ettikleri yerleşim bölgeleri için ve gerekse hayvanlarını beslemek amacıyla Filistinlilere ait binlerce dönüm araziyi gasp etmiş durumdalar. Filistinli çobanların bu arazilerde sürülerini otlatmalarına ise şiddetle engel oluyorlar. İşgal rejimi bütün bu haksızlık ve gasp faaliyetlerinde yerleşimci çeteleri himaye ediyor ve onlara destek oluyor. Kaçak yerleşim alanları inşa etmelerine de hiçbir şekilde engel olmuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar