SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah (20 Nisan Perşembe) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenledi. Baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler ve direnişçiler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 426 Tarih: 20 Nisan 2023 17:14
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri Tulkerem’de Nuru Şems Kampı’na baskın düzenleyerek İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Fethi Kar’avi’nin oğlu Hazım Kar’avi’yi gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin ayrıca evde arama yaptığı ve evin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği, ailenin otomobilini tahrip ettiği ve Hazım’ın milletvekili Kar’avi’nin işgal zindanlarında esir tutulan beşinci oğlu olduğu kaydedildi.
 

İşgal güçleri Nablus’a bağlı Salim köyüne baskın düzenleyerek Kays İrşid ve Muhammed İsa adlı gençleri, Deyr Hatab’dan da Zeyd Hüseyin’i gözaltına aldı.

Cenin’e bağlı Keferdan beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin birçok evde arama yaptığı ve Celbun köyünden eski esir Muhammed Zuğaybi ile Avad Rıdvan Ebu’r-Rabb’ı gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçlerinin Ramallah’ın kuzeybatısındaki Arura beldesine düzenlediği baskın sırasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’ün doğusundaki Ebu Dis beldesine düzenlediği baskın sırasında da çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin ayrıca Şufat Kampı’ndaki Ra’s Şehhade Mahallesi’ne baskın düzenlediği bildirildi.
 

İşgal güçleri Beytlahim’in güneyindeki Ed-Dehişe Kampı’nda da biri gazeteci yedi kişiyi gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar