YİSRAEL HUME: İSRAİL ÇÖKMÜŞ BİR TOPLUMDUR

İsrail Kudüs Stratejik ve Güvenlik İşleri Araştırma Enstitüsü'ne göre İsrail toplumu, parçalanmış ve çökmüş bir toplumdur ve stratejik temelleri hakkındaki şüpheler her geçen gün artmaktadır. 

Görüntülenme: 397 Tarih: 20 Nisan 2023 17:09
YİSRAEL HUME: İSRAİL ÇÖKMÜŞ BİR TOPLUMDUR

Yisrael Hume, İsrail Kudüs Stratejik ve Güvenlik İşleri Araştırma Enstitüsü'nün bir raporundan alıntı yaparak: "Yargı yasalarını reforme etme girişimi İsrail'e onarılamaz kayıplar getirdi" diye yazdı.

Pazartesi günü yayınlanan bu raporda: "İsrail'in koşulları öyle bir şekilde oluşturuldu ki, dışarıdan herkes bizi parçalanmakta olan ve işlevini yavaş yavaş yitiren bir toplum olarak görüyor" diye vurgulanıyor.

Bizimle İbrahim anlaşmasını imzalayan dost ülkeler de İsrail'in bölgede stratejik varlığını sürdürmesinden şüphe duyuyor ve bazılarının bunu İsrail'in askeri gücünün çökmesine yönelik bir tehdit olarak tanımlamasına yol açan iç çatışmalarımızı şaşkınlıkla izliyorlar.

Benjamin Netanyahu geçen Mart ayından bu yana yargı değişikliği planını askıya almasına rağmen kendisine ve programlarına karşı protestolar devam ediyor ve geçen Cumartesi 15. haftasına girdi.

tesnim

Yorumlar