BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (19 Nisan Çarşamba) erken saatlerinde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenlerken baskınlar sırasında Filistinli direnişçiler ve işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 483 Tarih: 19 Nisan 2023 18:14
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri Nablus’un güneyindeki Yetma köyüne baskın düzenleyerek Alâ Sanuber ve Ahmed Hişam Sanuber adlı iki genci gözaltına aldı. İşgal güçlerinin komşu Kablan beldesine de baskın düzenlediği bildirildi.
 

İşgal güçleri Nablus’taki Asker El-Kadim Kampı’na sızarak kamp sakinlerinden Abdülhadi Haruşe ve Abdullah Zümer’i gözaltına aldı. Haruşe’yi daha sonra serbest bırakan işgal güçleri Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki ateş açma eyleminin failini gözaltına aldığını iddia etti.
 

İşgal güçlerinin Adem Semir Ebu Şerar adlı genci Eriha’da kurulu Aynu’s-Sultan Kampı’ndaki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri Beytlahim’in güneybatısındaki Nehhalin beldesinde bir eve baskın düzenleyerek kimliği henüz öğrenilemeyen bir genci gözaltına aldı. İşgal güçlerinin Menşiye köyünde de bir araca el koyduğu belirtildi.
 

Ramallah’ta Tarık Salih adlı genci teslim olmaya zorlamak için babasını gözaltına alan işgal güçlerinin Kudüs’ün El-İseviyye beldesinde de Muhammed Derviş adlı genci gözaltına aldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar