SİYONİST ASKERLER ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE OPERASYON BAŞLATTI

İşgal güçleri Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde dün sabah (18 Nisan Salı) gerçekleştirilen ateş açma eyleminin failini yakalamak için mahallede başlattığı operasyonu sürdürüyor. 

Görüntülenme: 458 Tarih: 19 Nisan 2023 17:38
SİYONİST ASKERLER ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE OPERASYON BAŞLATTI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin dün sabahki eylemin ardından mahallede yaşayan Yahudi yerleşimcileri korumak için ek kuvvet gönderdiğini söyledi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine saldırdığı ve Yahudi yerleşimcilerden kendisini korumaya çalışan bir genci gözaltına aldığı bildirildi.
 

İşgal güçlerinin Edhem Es-Selayime adlı genci dün sabah gözaltına aldıktan sonra ev hapsi ve Mescid-i Aksa’dan bir hafta uzaklaştırma şartıyla serbest bıraktığı öğrenildi.
 

Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde dün sabah gerçekleştirilen ateş açma eyleminde iki Yahudi yerleşimci yaralandı ve eylemci olay yerinden uzaklaşmayı başardı.
 

Olayla ilgili yayınlanan video kaydında bir gencin Yahudi yerleşimcilerin aracına ateş açtıktan sonra kaçtığı görüldü.
 

İşgal güçleri eylemci genci yakalamak için operasyon başlatırken Yahudi yerleşimcilerden de evlerine girerek kapılarını kapatmalarını ve dışarıya çıkmamalarını istedi.
 

Şeyh Cerrah Mahallesi’ni kuşatan işgal güçleri bir camiye baskın düzenleyerek bir grup genci gözaltına aldı.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs sözcüsü Muhammed Hammade, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde gerçekleştirilen eylemin işgal güçlerinin Kudüs’teki ve Mescid-i Aksa’daki cinayetlerine misilleme olduğunu kaydetti.
 

Hammade, konuyla ilgili yayınladığı bildiride eylemi kutlayarak, Kudüslülerden eylemciyi korumalarını ve işgal güçlerinin eylemciye ulaşmasını mümkün olan her türlü yolla engellemelerini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar