LONDRA VE TEKSAS'TA FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİSİ

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletindeki Houston kentinde onlarca Filistinli dün (17 Nisan Pazartesi) Filistinli Esir Günü münasebetiyle işgal rejimi konsolosluğu önünde toplandı. 

Görüntülenme: 578 Tarih: 18 Nisan 2023 11:28
LONDRA VE TEKSAS'TA FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİSİ

İşgal güçlerinin Filistin halkına ve Mescid-i Aksa cemaatine yönelik ihlallerini protesto gösterisine senatör adayı Pervez Agwan ile Amerikalı örgütlerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
 

Gösteride yapılan konuşmalarda Arap diasporasının işgal güçlerinin cinayetlerini deşifre etme ve Filistin gerçeklerini anlatmadaki önemine dikkat çekildi.
 

Filistinli ve Arap aktivistler, Amerikan hükümetini vergi gelirlerinin işgal rejimine yardımda kullanılmasına son vermeye davet için kampanya başlatmıştı.
 

Filistin davasına ve Kudüs’e destek için İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen yürüyüşe de binlerce kişi katıldı.
 

Filistinli aktivistler, her yıl 17 Nisan’da anılan Filistinli Esir Günü münasebetiyle Kanada’da da gösteri düzenledi.
 

İşgal rejimi zindanlarında 31’i kadın ve 160’ı çocuk 4900 civarında Filistinli esir bulunduğu, esirlerden 1000’den fazlasının idari hapis cezalarıyla esir tutulduğu kaydedildi.
 

Bu arada, işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlere destek için Filistinli Esir Günü’nde Berlin’de düzenlenmesi planlanan etkinliğin Alman polisi tarafından iptal edildiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar