ANTALYA’DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ (FOTO)

Görüntülenme: 666 Tarih: 18 Nisan 2023 12:50
ANTALYA’DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ (FOTO)

Antalya’da Dünya Kudüs Günü münasebetiyle 14 Nisan Cuma günü Antalya Ehlibeyt İlim ve Kültür Derneği tarafından tarihi Mısır Çarşısı önünde basın açıklaması düzenlendi.

Attıkları sloganlarla Siyonist İsrail’i lanetleyen katılımcılar Filistin ve Kudüs davasına desteklerini ilan ettiler.

Eylemde Dernek başkanı Bülent Dural tarafından okunan basın açıklamasının tam metni şu şekildedir:

Bismillahirrahmanirrahim

Değerli basın mensupları, kıymetli Aziz halkımız!

Yüce Allah’ın selam ve bereketi üzerinize  olsun. Rabbim bizleri Kur'an’dan, Sünneti Rasulullah’dan ve onun Ehlibeytinden ayırmasın.

Bilindiğiniz gibi  "Dünya Kudüs Günü 1979’dan bu yana tüm dünyada, Müslümanlar ve özgür ruhlu halklar tarafından; çeşitli basın açıklamaları ve etkinlikler ile ihya edilmektedir.

Antalya Ehlibeyt derneği olaraktan; İmam Humeyni’nin İslâm ümmetine hediye ettiği bu aziz günü ihya etmek için toplanmış bulunuyoruz. Bu basın açıklamasına vermiş olduğunuz destekten dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Allah razı olsun.

Kudüs günü evrenseldir mazlum halkların müstekbirlere karşı direniş günüdür. Münafıklarla gerçek Müslümanlar arasında farkın gözetileceği günüdür.

Müslümanların tek yumruk, tek amaç birliği içinde olma günüdür.

Kudüs günü İslam’ın hayat bulduğu günüdür. Kudüs günü sadece Filistin günü değildir. İslâm’ın günüdür.

Bütün Müslüman devletler ve yöneticiler, mutlak kötülük olan İsrail ve siyonist baskılara karşı sert tutum sergilemelidir. İşte o zaman o ahmak İsrail devleti yeryüzünden silinmiş olur

Ey dünya Müslümanları! Harekete geçin bir kova su dökün de o bölge ve dünyayı kana bulayan İsrail virüsünü Akdenize dökün, akıp gitsin.

Unutmayın  ki zırhlar içine bürünen Calut’u Hz Musa a.s asası ile devirdi. Yerle yeksan etti.

Özgürlük ağacını kanlarıyla sulayan Filistin’i selamlıyoruz.

Bu mübarek günlerde ; Mescidi Aksa’yı kana bulayan siyonist İsrail ve onun uşaklığını yapan yöneticileri lanetliyoruz.

Kudüs İzzettir

Kudüs şereftir

Kudüs direniştir

Kudüs özgürlüktür

Birileri; biz olmazsak Kudüs düşer, Bağdat kalmaz, Halep kalmaz, Şam kalmaz diyordu! Şimdi sormak lazım, Bağdat mı kaldı? Halep mi kaldı? Şam mı kaldı? Düşmeyen neyimiz kaldı ki?

Kudüs'teki, Filistin’deki, direniş erlerini Abbas Musavi’yi, İmad Muğniye’yi, Şeyh Ahmet Yasin’i, Fethi Şikaki’yi, Bosna'da Aliya İzzetbegoviç’i, Yemen’de Ensarullah hareketini, Azerbaycan’da şehid Mübarizleri, Nijerya'da  Şeyh Zakzaki’leri, Irak2ta Ayetullah Sistani’yi, dünyadaki planları alt üst ederek şehid olan Hacı Kasım Süleymani’yi, Lübnan’da Seyyid Hasan Nasrallah’ı ve direniş erlerini, İslam aleminin aziz rehberi Seyid Ali Hamaney ağamızı buradan selamlıyoruz.