ANKARA'DA KUDÜS'ÜN GÖLGESİNDE BİRLİK KONFERANSI DÜZENLENDİ

"Kudüs'ün Gölgesinde Birlik" konferansı, Türkiye başkenti Ankara'da dini düşünürler, siyasi parti ve sivil ve İslami kuruluşlar temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 456 Tarih: 18 Nisan 2023 21:35
ANKARA'DA KUDÜS'ÜN GÖLGESİNDE BİRLİK KONFERANSI DÜZENLENDİ

Iranpress haber ajansının haberine göre, İran'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed Farazmend Cumartesi akşamı bu konferansta yaptığı konuşmada İmam Humeyni'nin (ra) Kudüs Günü'nü evrenselleştirme konusundaki tarihi girişimine atıfta bulunarak, Dünya Kudüs Günü'nün İran ve Türkiye başta olmak üzere Müslüman ülkelerin Filistin meselesi konusunda dayanışma günü olduğunu belirtti.

Ferazmend bu sene Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerinin Siyonist rejimin krizle boğuştuğu ve çöküşe yüz tuttuğu bir sırada gerçekleştiğini ve bu konunun Müslümanlar arasında umudun yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Konferansta konuşan Türkiye eski diyanet işleri başkanı Muhammed Görmez de, İslam dünyasının sorunlarının çözümlenmesine yönelik Müslümanlar arasındaki birliğe vurgu yaparak, Kudüs'ün İslam dünyasının ortak ve önemli konusu olduğunu vurguladı.

parstoday

Yorumlar