SİYONİST ORDU EL AĞVAR'I KUŞATMA ALTINA ALDI

Siyonist işgal güçleri, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin doğu kesiminde yer alan El-Ağvar (Ürdün Vadisi) bölgesini 4 günden beridir kesintisiz bir şekilde katı bir askeri kuşatmaya tabi tutuyor. 

Görüntülenme: 557 Tarih: 11 Nisan 2023 18:57
SİYONİST ORDU EL AĞVAR'I KUŞATMA ALTINA ALDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalciler, Teyasir ve El-Hamra askeri kontrol noktalarında askeri uygulamalarını daha da katılaştırdığı için buralardan geçmek artık tam anlamıyla bir işkenceye dönüşmüş durumda. İşgal rejiminin bu katı uygulamaları sebebiyle El-Ağvar bölgesindeki Filistinliler dört günden beri iş yerlerine ve arazilerine ulaşmakta büyük zorluklar yaşıyorlar. 

İşgal güçlerinin askeri kuşatmasından dolayı sıkıntının normalde El-Ağvar bölgesinin tümünde yaşandığına ancak bölgenin orta kesiminde yer alan Feruş Beyt Decen köyünde çok daha katı bir şekilde yaşandığına çünkü bu köyde işgal güçlerinin ahaliye hiç nefes bile aldırmamaya çalıştıklarına dikkat çekildi.

Batı Şeria bölgesinin tarım açısından en verimli bölgesi niteliğindeki El-Ağvar bölgesinin tamamına el koymaya ve buraları yahudi yerleşimcilere peşkeş çekmeye çalışan ırkçı siyonist rejim bölgenin yerli ahalisini göçe zorlamak için katı baskılara ve askeri kuşatmalara başvuruyor. Bu bölgede işgal güçleri tarafından ahaliye sık sık saldırılar ve baskınlar düzenleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar