ŞEHİT YUSUF EBU CABİR HAKK'A UĞURLANDI

Ebu Cabir ailesi, 45 yaşında şehit edilen oğulları Yusuf Ebu Cabir'in cenazesini bugün (11 Nisan Salı) sabah, 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Kefer Kasım şehrinde Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verdi.  

Görüntülenme: 545 Tarih: 11 Nisan 2023 17:34
ŞEHİT YUSUF EBU CABİR HAKK'A UĞURLANDI

Yusuf Ebu Cabir geçtiğimiz cuma günü Tel Aviv'de bir İtalyan turistin ölümüne birçok kişinin de yaralanmasına sebep olan araçlı eylemi gerçekleştirdiği iddiasıyla şehit edilmişti. 

Büyük bir hüznün hakim olduğu cenaze törenine şehidin kendi aile efradıyla yakın akrabalarından birçok kişi katıldı. Kefer Kasım ahalisinden ise az sayıda kişi katılabildi. Çünkü işgal rejimi cenazeyi, törene fazla kimsenin katılamaması ve şehir ahalisinin toplanamaması için sabah saat 07.00 sıralarında yağmurlu bir havada ailesine teslim etmiş ve cenazenin bekletilmeden kaldırılmasını istemişti. 

Ebu Cabir'in naaşını rehin alan işgal güçleri cenazesini ailesine bazı şartlarla teslim etmişlerdi. Bunların arasında cenazeye 50 kişiden fazla kimsenin katılmaması ve cenaze töreninde siyasi ya da ulusal içerikli sloganlar atılmaması şartları da vardı. Ailenin şartları kabul etmesine rağmen işgal polisi yine de normalde dün akşam gerçekleştirilmesi gereken cenazeyi teslim işlemini geciktirmiş ve bugün sabaha ertelemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar