15 YAŞINDAKİ FAYİZ BELHAN BUGÜN ŞEHİT OLDU

İsrail işgal güçlerinin bugün (10 Nisan Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Eriha'da bulunan Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında bir çocuğun şehit olduğu, iki kişinin de yaralandığı haber verildi. 

Görüntülenme: 571 Tarih: 10 Nisan 2023 03:13
15 YAŞINDAKİ FAYİZ BELHAN BUGÜN ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı işgal güçlerinin baskınlarında 15 yaşındaki Muhammed Fayiz Belhan isimli çocuğun, başından, göğsünden ve karnından isabet alarak hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı ayrıca iki kişinin de belden aşağı kısımlarından yaralanmış olarak Eriha Hükümet Hastanesi'ne ulaştırıldığını açıkladı. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Muhammed Fayiz Belhan'ın şehit edilmesi münasebetiyle bir taziye mesajı yayınlayarak Eriha'nın Akabetu Cebr mülteci kampında işgale göğüs gererek kahramanca mücadele edenlerin tüm Filistin halkının iftihar kaynağı olduğunu dile getirdi. Hamas bu insanların orada Mescidi Aksa'yı işgal tehditlerine karşı savunduklarına dikkat çekti. 

Hamas açıklamasında Filistin halkını Filistin'in her tarafında Mescidi Aksa'yı savunmak ve ona sahip çıkmak için seferber olmaya, orada nöbet tutmak için harekete geçmeye, siyonist işgal güçlerinin devam eden saldırıları karşısında onu savunmaya davet etti. 

Siyonist işgal güçleri bugün sabah saatlerinden itibaren Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na yine çok sayıda araç ve askerle baskın düzenledi. Kampın bütün yollarını geçişe kapattılar. İşgalcilerin baskınları direnişçilerle aralarında şiddetli çatışmalara neden oldu. 

Siyonistlere ait 0404 haber sitesinin verdiği haberlerde Akabetu Cebr Mülteci Kampı'nda işgal güçleriyle Filistinli silahlı kişiler arasında çatışmalar olduğuna dikkat çekildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri baskın esnasında evlerin çatılarına keskin nişancılarını yerleştirdikleri gibi mülteci kampının Kudüs Caddesi'ni de tamamen trafiğe kapattılar. 

İşgal ordusunun radyosu Akabetu Cebr baskınının, işgal hedeflerine yönelik eylem planı içinde olan ve aranan bazı kişilerin ele geçirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği iddiasında bulundu ve bu baskının geçtiğimiz cuma günü El-Ağvar bölgesinde gerçekleştirilen eylemle bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar