SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Bugün (10 Nisan Pazartesi) sabah yahudilerin Hamursuz Bayramı'nın beşinci günü olduğu iddiasıyla, aşırı siyonist yahudi cemaatlere mensup militanlardan oluşan 1531 kişi Mağribliler Kapısı tarafından Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 538 Tarih: 10 Nisan 2023 17:16
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal rejiminin Müslümanları zorla Mescidi Aksa'dan çıkarmak ve onlara saldırmak için kullandığı güvenlik görevlilerinin de sıkı tedbirlerle aşırı siyonist yahudi cemaatlerine mensup militanları himaye altına aldıkları görüldü. 

Mescidi Aksa'ya bugün sabah baskın düzenleyen siyonistlerin 23 grup oluşturduğu belirtildi. 

İşgal güçleri aşırı siyonist yahudi yerleşimci militanların baskınlarını kolaylaştırmak amacıyla çok sayıda güvenlik elemanını Mescidi Aksa'nın içinde ve kapılarında değişik yerlere yerleştirdi. Sadece Mescidi Aksa çevresinde tedbir almakla yetinmeyip Eski Kudüs'ün değişik noktalarında ve giriş kapılarında da güvenlik tedbirleri alarak baskıncıların Mescidi Aksa'ya ulaşmalarını kolaylaştırdıklarına dikkat çekildi. 

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya gruplar halinde baskın gerçekleştirdiklerini ve işgal güçlerinin sıkı koruması altında içeride talmudi ayinler düzenlediklerini dile getirdiler. 

İşgal güçleri baskın esnasında Müslüman gençlerin içeri girmesine sınırlama getirirken girebilenlerin kimliklerine de kapılarda el kondu. Çok sayıda güvenlik elemanı Kubbetu's-Sahra civarında toplanarak namaza gelenlerin oradan geçmelerini engelledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar