ERİHA'DA BASKIN VE ÇATIŞMA

Siyonist işgal güçleri bugün (10 Nisan Pazartesi) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Eriha'ya bağlı Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na yine çok sayıda araç ve askerle baskın düzenledi. Kampın bütün yollarını geçişe kapattılar. İşgalcilerin baskınları direnişçilerle aralarında şiddetli çatışmalara neden oldu ve birçok kişi yaralandı.  

Görüntülenme: 478 Tarih: 10 Nisan 2023 21:16
ERİHA'DA BASKIN VE ÇATIŞMA

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalcilerin saldırılarında bacak kısımlarından gerçek mermilerle yaralanmış iki kişinin Eriha Hükümet Hastanesi'ne ulaştırıldığını duyurdu. Filistin Kızılayı da hemen ardından yaptığı açıklamada başından vurulan bir kişinin hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. 

Siyonistlere ait 0404 haber sitesinin verdiği haberlerde Akabetu Cebr Mülteci Kampı'nda işgal güçleriyle Filistinli silahlı kişiler arasında çatışmalar olduğuna dikkat çekildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri baskın esnasında evlerin çatılarına keskin nişancılarını yerleştirdikleri gibi mülteci kampının Kudüs Caddesi'ni de tamamen trafiğe kapattılar. 

İşgal ordusunun radyosu Akabetu Cebr baskınının, işgal hedeflerine yönelik eylem planı içinde olan ve aranan bazı kişilerin ele geçirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği iddiasında bulundu ve bu baskının geçtiğimiz cuma günü El-Ağvar bölgesinde gerçekleştirilen eylemle bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar