İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Batı Şeria’da, Kudüs’te ve 1948’de işgal edilen topraklarda Mescid-i Aksa’ya destek için gerçekleştirilen direniş eylemlerinde artış görüldü. 

Görüntülenme: 458 Tarih: 08 Nisan 2023 17:54
İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi, 24 saat içinde Batı Şeria’da, Kudüs’te ve 1948’de işgal edilen topraklarda 16’sı ateş açma eylemi olmak üzere 60 direniş eylemi gerçekleştirildiğini, iki Yahudi yerleşimci ile bir İtalyan turistin öldüğünü ve 8 işgalcinin de yaralandığını açıkladı.
 

Tel Aviv kentinde gerçekleştirilen otomobille çarpma ve ateş açma eyleminde bir İtalyan turist hayatını kaybetti ve biri ağır 6 işgalci yaralandı.
 

Batı Şeria’nın Eriha vilayetindeki El-Ağvar bölgesinde Yahudi yerleşimcileri taşıyan otomobile ateş açıldı ve iki kadın yerleşimci hayatını kaybederken bir üçüncüsü de ağır yaralandı.
 

Kudüs’teki Caba’ Kavşağı yakınlarında işgal güçlerine ait askeri noktaya ateş açılması sonucu bir İsrail askeri yaralandı ve Eski Belde’nin çeşitli bölgelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli direnişçiler Cenin’deki El-Celeme Kavşağı ile El-Celeme, Salim ve Dotan kontrol noktalarında, El-Halil’deki Beyt Ummer beldesinde ve Karmai Tzur Yahudi Yerleşkesi’nde işgal güçlerine ateş açtı.
 

Nablus’taki El-Bazan bölgesinde, Huvara kontrol noktasında ve Beyt Furik’te işgal güçlerine ateş açan direnişçiler Tubas’taki El-Faria Kampı’nda yaşanan çatışmalar sırasında işgal askerlerine el yapımı patlayıcı attı.
 

Batı Şeria ve Kudüs’te 24 saat içinde ayrıca 33 noktada işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar