ŞEYH İKRİME SABRİ: MURABITLAR MESCİD-İ AKSA'DA NÖBETE DEVAM EDİYOR

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal güçlerinin saldırılarına ve baskılarına rağmen erkek ve kadın murabıtların Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutmayı terk etmediklerini söyledi. 

Görüntülenme: 535 Tarih: 08 Nisan 2023 02:49
ŞEYH İKRİME SABRİ: MURABITLAR MESCİD-İ AKSA'DA NÖBETE DEVAM EDİYOR

Ümmetin Alimlerinin Mescid-i Aksa’ya Desteği ve Siyonist Düşmanla Mücadele etkinliğinde konuşan İkrime Sabri, murabıtların Mescid-i Aksa’da yatsı namazı, teravih namazı ve sabah namazı dahil tüm namazları kıldıklarını ifade etti.
 

İkrime Sabri, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın değişmez İslami kimliğine işaret ederek, bu kimliğin ilahi kararla sabit olduğuna dikkat çekti.
 

İşgal güçlerinin saldırılarıyla Filistin halkının iradesini kırmayı hedeflediğini belirten İkrime Sabri, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya rahat baskın düzenleyebilmelerini sağlamak için Müslümanların Eski Belde semtinden ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılmak istendiğini ifade etti.
 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya ancak işgal güçlerinin yoğun önlemleri altında baskın düzenlemeye cesaret edebildiklerini kaydeden İkrime Sabri, dolayısıyla Mescid-i Aksa’nın saygınlığına hakaretten ve Kudüs’te yaşanan gerginlikten işgal rejimi hükümetinin sorumlu olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar