TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA BİRÇOK BÖLGEYE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin dün gece ve bu sabah (8 Nisan Cumartesi) Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında çatışmalar yaşandı ve yaralananlar oldu. 

Görüntülenme: 431 Tarih: 08 Nisan 2023 02:37
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA BİRÇOK BÖLGEYE BASKIN DÜZENLEDİ

El-Halil’in kuzeyindeki El-Arrub Kampı’nda bugün işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli bir genç yaralanırken onlarca kişi de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdi.
 

Yerel kaynaklar, kamp girişinde yaşanan çatışmalar sırasında işgal güçlerinin evlere doğru ateş açtığını, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, bir gencin ayağından kurşunla yaralandığını ve onlarca kişinin de yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.
 

Cenin’in güneydoğusundaki Burgin beldesinde de Filistinli iki genç işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin dün gece pusu kurarak bir araca ateş açtığını ve araçta bulunan gençlerin yaralandığını ifade etti.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, ilk yardım ekiplerinin müdahalede bulunduğu yaralı gençlerden sırtından yaralanan gencin yarasının orta derecede olduğunu ve ayağından yaralananın ise yarasının hafif olduğunu açıkladı.
 

Yerel kaynaklar, Cenin’in batısındaki Kufeyrit köyünde yaşanan çatışmalarda birçok kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini, işgal askerlerinin Abdullah Müeyyid Avvad ve Cihad Müeyyid Faris adlı gençleri darp ettiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar