ŞEHİT FİLİSTİNLİ GENÇ SİND SEMAMİRE HAKK'A UĞURLANDI

İşgalci siyonistlere yönelik bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit edilen ve naaşı işgalciler tarafından üç ay rehin tutulan Filistinli genç Sind Semamire için dün (3 Nisan Pazartesi) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in Zahiriyye kasabasında büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni düzenlendi.  

Görüntülenme: 451 Tarih: 05 Nisan 2023 15:38
ŞEHİT FİLİSTİNLİ GENÇ SİND SEMAMİRE HAKK'A UĞURLANDI

Ailesinin cenazeyi son kez görmesinden sonra kasabanın Büyük Cami'sinde cenaze namazı kılındıktan sonra kasaba mezarlığında defin işlemi gerçekleştirildi. 

İşgal güçleri, şehit Sind Muhammed Semamire'nin rehin tutulan cenazesini dün sabah Zahiriye askeri kontrol noktasında Filistinli yetkililere teslim etmişlerdi. Teslim işleminden sonra ailesi cenazeyi teşhis etmişti.

Şehit Semamire'nin cenazesinin işgalciler tarafından üç ay rehin tutulmasından sonra teslim edildiğine dikkat çekildi. 

Semamire, 11 Ocak tarihinde Cebelu'l-Halil mıntıkası yakınında bir yerleşimci teröriste yönelik bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla işgalciler tarafından şehit edilmiş ve cenazesine el konmuştu. 

Siyonist işgal rejiminin Filistinlilerin cenazelerine el koyma işlemini yeniden başlattığı Ekim 2015'ten bu yana işgal rejiminin morglarında rehin tutulan şehit naaşlarının sayısının 114'e ulaştığı bilgisi verildi. 

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor. 

2015'te patlak veren Kudüs İntifadası'nın başlangıç gününden bugüne kadar siyonist işgal güçleri tarafından rehin alınan şehit cenazesinin sayısının 114, onlarca yıldır Rakamlar Mezarlığı'na gömülen şehit cenazelerinin sayısının ise 253 olduğu belirtildi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar