FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN TEL AVİV EYLEMİNE ÖVGÜ

Filistin direniş hareketleri bugün (4 Nisan Salı) sabah 1948'de işgal edilmiş bölgenin kıyı kesiminde yer alan Tel Aviv şehrinin güney kısmında gerçekleştirilen ve iki işgalci askerin yaralandığı bıçaklı eylemi tebrik etti. Eylemcinin işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı haber verildi.  

Görüntülenme: 510 Tarih: 05 Nisan 2023 12:53
FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN TEL AVİV EYLEMİNE ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) olayla ilgili açıklamasında bu eylemin işgal rejiminin ihlallerine ve Mescidi Aksa'da itikafa girenlere yönelik saldırılarına bir cevap ve Mescidi Aksa'ya yarın gerçekleştirilmesi planlanan büyük baskına ve bu mabedin içinde yahudilerin kurban kesmesine izin verilmesi çağrılarına tepki niteliğinde olduğunu dile getirdi. 

Hamas adına açıklama yapan Abdüllatif El-Kanu' Tel Aviv yakınında gerçekleştirilen bıçaklı eylemin ve iki gün önce de El-Halil'in Beytu Ummer kasabasında yine işgal güçlerine yönelik araçlı saldırının, siyonist işgal güçlerinin baskı ve şiddeti kullanarak Filistin direnişini sindirme girişimlerinin başarısız kaldığını ortaya koyduğuna dikkat çekti. 

İslami Cihad Hareketi de Tel Aviv eylemini tebrik eden bir açıklama yayınladı ve bu eylemin işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik olarak kesintisiz bir şekilde sürdürdükleri saldırılara ve ihlallere bir cevap niteliği taşıdığını vurguladı. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de Tel Aviv eyleminin işgalciye nitelikli bir darbe ve işgal güçlerinin kesintisiz devam eden saldırılarına cevap olduğunu ifade etti. 

Safa Haber Ajansı'nın yayınladığı haberde belirtildiğine göre işgalci siyonistlere ait Yediot Ahranoot gazetesinde, sabah saatlerinde Tel Aviv'in güneyindeki Rişon Letzion'da bir  kavşakta gerçekleştirilen eylemde yaralanan işgalci askerlerden birinin durumunun ağır birininki orta olduğu belirtildi.

Sosyal medyada olayla ilgili olarak yayınlanan video görüntülerinde olayın ardından çok sayıda işgalci güvenlik görevlisinin olay yerine toplandığı görülüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar