BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Siyonist işgal güçleri bir yandan kendi içlerinde ortaya çıkan kitlesel eylemlerden dolayı sıkıntılar yaşamalarına rağmen yine de Filistinlilere yönelik gece ve şafak baskınlarını ve esir alma operasyonlarını ihmal etmiyorlar. İşgalcilerin dün gece ve bugün (28 Mart Salı) sabahın erken saatlerinde işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria bölgelerinde birçok yere baskın düzenledikleri, bu baskınların muhtelif yerlerde çatışmalara neden olduğu ve birçok kişinin de işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı haber verildi.  

Görüntülenme: 403 Tarih: 28 Mart 2023 10:46
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in El-Yamun kasabasına geceden düzenledikleri baskında çatışmalar çıktığı ve dört gencin işgalciler tarafından gözaltına alındığı haber verildi. İşgalciler evlere girerek eşyalara zarar vermek suretiyle geniş çaplı aramalar yaptılar.

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'e bağlı El-Arrub Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında özgürleştirilmiş eski esirlerden olan iki kişiyi evlerini basıp geniş çaplı arama yaptıktan sonra yeniden esir ettiler.

İşgal güçlerinin Beytlahim'in Husan kasabasına düzenledikleri baskın da çatışmalara neden oldu ve üç kişi gözaltına alındı. 

İşgal güçleri Eriha'nın güneyindeki Akabetu Cebr Mülteci Kampı'nın girişinde de bir genci gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Kudüs'te düzenledikleri baskınlarda aktivist Nizam Ebu Rumuz'u gözaltına alırken, Şuafat Mülteci Kampı'nda da Muhammed Ez-Zilyani adlı gencin ailesinin evinin yıkım hazırlıkları için ölçümlerini aldıkları haber verildi. 

Kefer Akab kasabasına düzenledikleri baskın da çatışmalara neden oldu ve iki kişi gözaltına alındı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar