NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'ta işgal güçlerinin 34 gün önce gerçekleştirmiş oldukları silahlı saldırıda yaralanan Filistinli bir genç bugün (28 Mart Salı) sabah hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 465 Tarih: 28 Mart 2023 17:40
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Tıbbi ve yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Umeyr Muhammed Galib Levlah isimli genç işgal güçlerinin 22 Şubat tarihinde Nablus şehrine düzenledikleri baskında gerçekleştirdikleri saldırıda ağır yaralanmıştı. İşgal güçleri söz konusu saldırıda Filistinlilerden 11 kişiyi şehit ederek tam anlamıyla bir katliam gerçekleştirmişlerdi. Saldırıda çok sayıda Filistinli de yaralanmıştı ve bunlardan bazılarının durumunun ağır olduğu açıklanmıştı. 

Umeyr Muhammed Levlah da ağır yaralananlar arasında yer alıyordu ve tedavi için Nablus'taki En-Necah Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ancak 34 günden beri devam eden tedavisi sonuç vermedi ve gencin aldığı yaralar onun hayatını kaybetmesine neden oldu. 

Filistin Sağlık Bakanlığı işgal güçlerinin söz konusu katliamlarında 11 kişinin şehit olduğunu 6'sı ağır olmak üzere 102 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Ağır yaralılardan birinin şehit olmasıyla birlikte işgalcilerin 22 Şubat Nablus katliamı şehitlerinin sayısı 12'ye çıkmış oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar