EL HALİL'DE ATEŞ AÇMA EYLEMİ

Filistinli direnişçilerin işgal güçleri tarafından Nablus’ta gerçekleştirilen katliama ve Huvara beldesinde Filistinlilere ait araçları, evleri ve dükkânları yakıp yıkarak terör estiren Yahudi yerleşimcilerin cinayetlerine misilleme eylemleri devam ediyor. 

Görüntülenme: 371 Tarih: 04 Mart 2023 21:49
EL HALİL'DE ATEŞ AÇMA EYLEMİ

Batı Şeria’nın El-Halil kentinin güneyindeki Hagai Yahudi Yerleşkesi’nde bu sabah (4 Şubat Cumartesi) erken saatlerde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir Yahudi yerleşimci yaralandı.
 

İşgal rejimi medya organları, Yahudi yerleşimciler tarafından kullanılan 60 nolu yolda aracıyla seyreden Yahudi yerleşimcinin aracına açılan ateş sonucu yaralandığı ifade edildi.
 

Kaynaklar, Filistinli direnişçilerin ateş açma eylemini gerçekleştirdikten sonra bölgeden uzaklaşmayı başardıklarını bildirdi.
 

İşgal ordusunun Nablus’un Eski Belde semtinde 11 Filistinliyi şehit ettiği katliamdan birkaç gün sonra geçtiğimiz Pazar günü Nablus’un Huvara beldesinde bir Filistinli tarafından gerçekleştirilen ateş açma eyleminde de iki Yahudi yerleşimci ölmüştü.
 

Filistin Bilgi Merkezi’nin verilerine göre, 24 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdiği eylemlerde 3 Yahudi yerleşimci hayatını kaybederken 28 Yahudi yerleşimci de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar