SİYONİST GARDİYANLAR FİLİSTİNLİ ESİR ZEKERİYA EZ-ZÜBEYDİ'Yİ DARP ETTİ

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal rejimine ait Eshel Cezaevi gardiyanlarının Filistinli esir Zekeriya Ez-Zübeydi’yi darp ettiklerini açıkladı. 

Görüntülenme: 396 Tarih: 04 Mart 2023 16:51
SİYONİST GARDİYANLAR FİLİSTİNLİ ESİR ZEKERİYA EZ-ZÜBEYDİ'Yİ DARP ETTİ

Heyet, dün (3 Mart Cuma) akşam saatlerinde yayınladığı bildiride, Eshel Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan bir grup esirin Ez-Zübeydi’ye destek olmak ve esirlere uygulanan kötü muameleyi protesto etmek amacıyla açlık grevine başlama kararı aldığını söyledi.
 

Batı Şeria’nın Cenin vilayetindeki Cenin Kampı sakinlerinden olan esir Zekeriya Ez-Zübeydi, Şubat 2019’da gözaltına alındı. Beş esirle birlikte Celbu’ Cezaevi’nden tünel kazarak kaçmayı başardıktan sonra işgal güçleri tarafından yeniden gözaltına alınan Ez-Zübeydi, işgal mahkemesi tarafından beş yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı.
 

Zekeriya Ez-Zübeydi’nin kardeşi Davud Ez-Zübeydi, Mayıs 2022’de işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit oldu. İşgal güçleri Davud Ez-Zübeydi’nin naaşını elinde tutmayı sürdürürken, geçtiğimiz günlerde Filistinli esirin diğer iki kardeşi Cibril ve Yahya’yı da gözaltına aldı.
 

Annesi ve kardeşi Taha Ez-Zübeydi El-Aksa İntifadası sırasında şehit olan Zekeriya Ez-Zübeydi’nin birçok kez işgalcilerin suikast girişimine maruz kaldığı, Filistinli esirin evli ve iki çocuk babası olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar