GASIP İSRAİL ERİHA'YI ABLUKA ALTINA ALDI

Filistin'in Batı Yaka bölgesinin orta kesiminde yer alan turistik şehir Eriha'yı direnişçilerin 27 Şubat akşamı gerçekleştirdikleri ve bir işgalcinin ölmesine dört işgalcinin de yaralanmasına sebep olan iki eylemi bahane ederek dört gün süreyle abluka altında tuttuktan sonra kısa süreliğine açan işgal güçlerinin dün (2 Mart Perşembe) akşam saatlerinden itibaren yeniden abluka altına aldıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 550 Tarih: 03 Mart 2023 08:29
GASIP İSRAİL ERİHA'YI ABLUKA ALTINA ALDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Eriha şehrine girişte kullanılan üç kapının üçünü de yeniden kapattı ve trafik akışını engellemeye başladı. Girişine izin verilen araçların tümü sıkı bir denetlemeye ve aramaya tabi tutuluyor ve yolcuların kimlikleri tek tek gözden geçiriliyor. Bu da trafiğin ciddi şekilde aksamasına neden oluyor. 

Kaynaklar işgal askerlerinin Akabetu Cebr Mülteci Kampı tarafındaki kapıya, doğu tarafındaki Sarı Kapı'ya ve kuzey girişine askeri kontrol noktaları kurduklarına dikkat çekti.

İşgal güçleri 1 Mart Çarşamba günü Eriha şehrine 20 araçla baskın düzenlemiş, bir kişiyi şehit etmiş 6 kişiyi de gözaltına almışlardı. Esir edilen 6 kişiden, kardeş olan 3 kişinin dün serbest bırakıldığı haber verildi.

Eriha şehrinin turistik bir şehir olması ve buradaki ticari kuruluşların çoğunun turizm alanında faaliyet yürütmesi sebebiyle işgal güçlerinin ablukası bütün bu kurumların çalışmalarının durmasına ve gelir kaynaklarının tamamen kurumasına neden oluyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar