KALKİLYA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Dün (2 Mart Perşembe) akşam, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Kalkilya'nın doğusundaki Azun kasabasında işgal güçlerinin baskını sebebiyle çıkan çatışmada, 15 yaşında Filistinli bir çocuk işgalcilerin mermileriyle şehit edilirken iki kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 458 Tarih: 03 Mart 2023 23:23
KALKİLYA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Azun kasabası ahalisinden henüz 15 yaşında olan bir Filistinli işgal askerlerinin mermilerine hedef olarak önce ağır yaralandı ve acilen hastaneye kaldırıldı. Ancak kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada şehit edilen kişinin adının Muhammed Nidal Selim olduğu duyuruldu. 

Kaynaklar saldırıda iki kişinin de yaralandığını ve tedavi için hastaneye kaldırıldıklarını bildirdi. 

15 yaşındaki Muhammed Nidal'ın da şehit edilmesiyle birlikte bu yılın başından itibaren işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 68'i bulmuş oldu. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre aralarında çocukların ve yaşlıların da bulunduğu bu şehitlerin bazıları işgalci askerlerin mermileriyle, bazıları da yerleşimci terör çetelerinin saldırılarına hedef olarak hayatını kaybetti. İşgal rejimi Filistin topraklarına yerleştirdiği yerleşimci terör çetelerinin tamamını otomatik silahlarıyla dolaşmaya ve Filistinlilere yönelik saldırılar düzenlemeye teşvik ediyor ve böylece onları bir tür milis gücü olarak kullanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar