DİRENİŞ GRUPLARINDAN AKABE GÜVENLİK ZİRVESİNE TEPKİ

 

Görüntülenme: 502 Tarih: 26 Şubat 2023 11:46
DİRENİŞ GRUPLARINDAN AKABE GÜVENLİK ZİRVESİNE TEPKİ

Cenin kampındaki Filistinli İslami ve ulusal grup ve güçler yayınladıkları bildiriyle Pazar günü ABD, Siyonist rejim ve Filistin Yönetimi'nin katılımıyla Ürdün'de yapılması planlanan Akabe güvenlik zirvesine tepki gösterdi ve bu zirveyi başlamadan kaybetmiş bir toplantı olarak nitelendirdi.

Filistin direniş grupları yayınladıkları bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘Akabe'deki zirve, işgalci rejimin Filistin halkına yönelik suçlarının ve yerleşim yerlerinin inşasının yoğunlaştığı bir dönemde yapılacak. Bu toplantının Filistin ulusuna hiçbir faydası yok ve bu zirve, işgalci ve cani Siyonist rejime bedava bir hizmettir.

Silah ve saha birliğine benzer şekilde ulusal birliğin sağlanması, işgalci rejimle uzlaşmadan daha önceliklidir. İşgalci rejimin Filistin halkına ve mahkûmlara karşı daha fazla suç işlemesine imkân sağlamayı amaçlayan bu görüşmeyi şiddetle kınıyoruz ve Filistin ulusunun evlatlarından bu toplantıyı kınamalarını ve bu toplantının yapılmasına karşı olduklarını göstermelerini istiyoruz.’

rasthaber

Yorumlar