BATI ŞERİA-KUDÜS VE GAZZE'DE GENEL GREV

İsrail işgal güçlerinin dün (22 Şubat Çarşamba) Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrine düzenledikleri baskın esnasında gerçekleştirdikleri korkunç katliam Filistin'in her tarafında büyük bir üzüntünün hakim olmasına sebep oldu. Bu yüzden Batı Şeria bölgesinde, Kudüs'te ve Gazze Şeridi'nde bugün yas ve genel grev ilan edildi. 

Görüntülenme: 461 Tarih: 23 Şubat 2023 21:44
BATI ŞERİA-KUDÜS VE GAZZE'DE GENEL GREV

Filistin'deki ulusal ve İslami oluşumlar, Filistin halkının katliama olan öfkesini ve tepkisini dile getirmek amacıyla Filistin'in bütün vilayetlerinde bugün yas ve genel grev ilan edildiğini duyurdu. 

Filistin direnişinin ileri gelenleri, işgal rejiminin bu korkunç katliamına ve sürdürdüğü saldırılara tepki gösterilmesini, kitlesel eylemlere başlanmasını ve Filistin'in her tarafında işgal güçlerine karşı kararlılıkla mücadele edilmesini istediler. 

Katliam sonrasında Filistin halkını temsil konumundaki muhtelif hareket önderleri ve kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda işgal rejiminden intikam alınması çağrıları yapıldı. Bu arada dün akşamdan itibaren Batı Şeria bölgesinin kuzey ve güney kesiminde farklı noktalarda siyonist işgal güçlerine ve onların gerilla güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimci çetelere yönelik çeşitli intikam eylemleri gerçekleştirildiği haber verildi.  

İşgal güçlerinin dün Nablus'a düzenledikleri baskında gerçekleştirdikleri korkunç katliamda 11 kişi şehit edilmiş, bazıları ağır olmak üzere 100'den fazla insan da yaralanmıştı. Şehit edilenlerden birinin de hem Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın hem de Aslanlar Yuvası grubunun mensubu mücahitlerden 24 yaşındaki Husam Bessam İslim olduğu belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada şehit edilen diğer kişilerin de, 72 yaşındaki Adnan Seba' Buare, 25 yaşındaki Muhammed Halid Anbusi, 33 yaşındaki Tamir Nemir Ahmed Minavi, 26 yaşındaki Mus'ab Munir Muhammed Uvays, 23 yaşındaki Muhammed Abdulfettah Abdülğani, 23 yaşındaki Velid Riyad Hüseyin, 61 yaşındaki Abdülhadi Abdülaziz Eşkar, 16 yaşındaki Muhammed Ferid Şa'ban, 23 yaşındaki Casir Cemil Abdülvehhab ve atılan göz yaşartıcı gaz bombalarının tesiriyle nefes alma krizleri yaşadığı için dün akşam saatlerinde hastanede hayatını kaybeden 66 yaşındaki Annan Şevket Annab olduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar