BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 453 Tarih: 22 Şubat 2023 18:47
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 13 direniş eylemi gerçekleştirildi. Eylemlerde işgalcilerden de bir kişinin yaralandığı haber verildi.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor.

Rapora göre eylemlerden ikisi işgal güçlerine ateş etme, biri yerleşimci teröristlere karşı durulması eylemi. Yerleşimci teröristlere karşı durulması sırasında bir arabalarının da tahrip edildiği belirtildi. Ayrıca 9 noktada işgal güçleriyle ve onların sözde sivil terör çeteleriyle çatışma meydana geldi.  

Verilen bilgilere göre Kudüs'ün Silvan semtinde, Cenin Mülteci Kampı'nda, Ramallah'taki Deyru Cerir'de, Kalkilya'nın El-Muruc bölgesinde, Nablus'un Burka kasabasında, Devha'da, Beytlahim'deki Zae'tere askeri kontrol noktasında ve El-Halil'deki Beytu Ummer kasabasında çatışmalar meydana geldi. 

Direnişçiler Cenin Mülteci Kampı civarında ve Shakid yahudi yerleşim merkezi yakınında işgal güçlerine ateş ettiler. Azun kasabası yakınında da işgalci teröristlere karşı durarak bir arabalarını tahrip ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar