GASIP İSRAİL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER KURACAK

Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu'nun liderliğindeki aşırı ırkçı ve faşist işgal hükümeti, Filistin'in Batı Şeria bölgesine Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle inşa edilen "kaçak" yerleşim alanlarını yasallaştırma kararı almasından sonra şimdi de işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerine 7 binden fazla yeni yerleşim birimi inşa etmeye hazırlanıyor.  

Görüntülenme: 513 Tarih: 16 Şubat 2023 08:07
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER KURACAK

Siyonistlere ait Ynet haber sitesinin yayınladığı habere göre işgal rejiminin sözde Planlama ve İnşa Yüksek Kurulu, Batı Şeria ve Kudüs bölgelerine 7 binden fazla yeni yerleşim birimi inşa edilmesini onaylayacak. 

Haberde, 20'si beklemede, 23'ü ise son onay aşamasında olan 43 yerleşim planı bulunduğu belirtildi. Bu planların kapsadığı toplam yerleşim birimi sayısı ise 7032'yi buluyor. 

Habere göre bu yerleşim birimlerinin binlercesinin büyük yerleşim merkezlerinden başka yerlere inşa edilmesi planlanıyor. 

Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 planlı bir şekilde inşa edilmiş yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yani kaçak olarak inşa edilmiş yerleşim bölgesi bulunuyor. 

İşgal yönetiminin planlı bir şekilde inşa ettiği yerleşim merkezlerine ek olarak yahudi gaspçıların bölgede bu şekilde kaçak yerleşim alanları oluşturmalarına başlangıçta bilerek göz yuman işgal rejimi şimdi, Netanyahu'nun aşırı ırkçı hükümeti döneminde bu yerleşim bölgelerini yasallaştırma kararı aldı. 

İşgal hükümetinin buraları yasallaştırma kararı uluslararası toplumun tepkilerine neden oldu. Ancak işgal rejiminin gasp politikalarının önüne geçen herhangi bir yaptırıma başvurulmuyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar