BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna, işgal rejiminin Filistinlileri topluca cezalandırmak için yeni ırkçı yasalar çıkarmasına rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 460 Tarih: 16 Şubat 2023 23:58
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 18 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor. 

Direnişçiler Cenin'deki Kabatiye kasabasına baskın düzenleyen işgal güçlerine silahlarla ateş etti. 

8 noktada çatışma meydana geldi ve Kudüs'e bağlı Şuafat Mülteci Kampı'nda, Ramallah'ta ve El-Halil'de Filistinli gençler işgal güçlerini taşladı. 

Yine Kudüs'e bağlı Re'su'l-Amud bölgesinde ve İsaviyye kasabasında Filistinli gençler işgal güçlerine molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılar attılar.

Filistinli vatandaşlar, Kudüs arazileri üzerine kurulu Pisgat Ze'ev yahudi yerleşim merkezi yakınında, işgal rejiminin gerilla güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimcilere karşı çıkarak onların arabalarını taşladılar. 

Yine Nablus'ta Filistinlilerden zorla gasp edilen arazilerin üzerine kurulu Yitzhar yahudi yerleşim merkezi yakınında ve Eriha'daki El-Avca mıntıkasında Filistinli gençler, işgal rejiminin gerilla güçleri niteliğindeki yerleşimcileri taşladılar. 

Bu yılın başından itibaren sadece Kudüs'te 275 direniş eylemi gerçekleştirildiği, bu eylemlerde 9 yerleşimci teröristin öldürüldüğü, 35 teröristin de yaralandığı bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar