BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (14 Şubat Salı) sabah Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde yine baskınlar ve gözaltılar gerçekleştirdiler. 

Görüntülenme: 550 Tarih: 14 Şubat 2023 09:58
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Bazı yerlerde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. İşgal güçlerinin baskın düzenlediği evler arasında dün akşam Kudüs'e bağlı Şuafat Mülteci Kampı'nın girişinde bir işgalci askere bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunan kişinin evinin de yer aldığı haber verildi. Bu arada Şuafat Mülteci Kampı'nda işgal güçlerinin baskı ve şiddet uygulamalarını protesto amacıyla genel grev başlatıldığı haber verildi. 

İşgal güçleri Nablus'ta Yeni Asker Mülteci Kampı'ndan Muhenned El-Ka'bi'yi, Imad El-Bazz'ı ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Basil Hammami'yi gözaltına aldılar. 

El-Bire şehrine düzenledikleri baskında da Tevfik El-Bevvab, Muhammed Mitraya ve İbrahim Zuhur isim şahısları evlerine baskın düzenleyip geniş çaplı arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. 

El-Halil bölgesinde şehrin kuzeyindeki Halhul kasabasından Abdullah El-Bu ve güneydeki Yatta kasabasından İsa Ebu Kuneyta isimli şahısları gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Cenin'in Es-Sile El-Harisiyye kasabasına baskın düzenleyerek dükkanların güvenlik kameralarına el koydular. İşgal güçlerinin burada dün gece Homish yahudi yerleşim merkezine yönelik eylem gerçekleştiren ekibi bulmaya çalıştığı ileri sürüldü. 

Cenin'in doğusundaki Zebabide kasabasında Nasr Muhammed Abbas'ı gözaltına aldılar. 

Dün akşam Şuafat Mülteci Kampı'nın girişindeki askeri kontrol noktasında bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunan kişinin evine de işgal askerleri tarafından baskın düzenlendiği haber verildi. İşgal yönetiminin ayrıca Şuafat Mülteci Kampı'nı giriş çıkışa kapattığı ve bu yüzden halkın genel grev ilan ettiği bildirildi.

Bir kişinin Şuafat Mülteci Kampı girişinde bir işgalci askeri hedef alan bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunmasının ardından, diğer işgalci askerlerin yanlışlıkla arkadaşlarını hedef alan silahlı saldırıda bulunmaları üzerine işgalci asker ağır yaralanmış ve daha sonra da öldüğü duyurulmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar