KUDÜS'TE SİYONİST ZULÜM

Siyonist işgal rejiminin son günlerde Kudüs ahalisini hedef alan düşmanca uygulamaları hem yıkım faaliyetleri hem de insanlarına yönelik baskınlar ve tutuklamalar yönünden artış gösterdi.  

Görüntülenme: 555 Tarih: 14 Şubat 2023 14:48
KUDÜS'TE SİYONİST ZULÜM

İşgal güçleri dün (13 Şubat Pazartesi) sabahın erken saatlerinden itibaren Kudüs'ün güneydoğu kesiminde yer alan Cebelu'l-Mukebbir kasabasına baskın düzenledi ve burada ikamet eden bazı Filistinlilerin evlerini yıkmaya başladı. İbrahim Beşir ile oğlu Edhem'in evleri bu operasyonda tamamen yerle bir edildi. Bu operasyonda ailenin arazilerinin bir kısmı ve bazı tesisleri de tamamen tahrip edildi.  

İşgal güçleri Beşir ailesinin evine buldozerlerini çıkarabilmek ve yıkım işlemini gerçekleştirebilmek için yine Kudüs ahalisinden Emced Ca'abis'in istinat duvarını da yıktılar. 

İşgal güçleri Cebelu'l-Mukebbir'in El-Uveysat Mahallesi'nde, Şeyh Sa'd kontrol noktası yakınında Osman Uveysat'ın evini yıktılar. 

İşgalcilerin Cebelu'l-Mukebbir'deki yıkım faaliyetleri yüzünden bölgede geniş çaplı çatışmalar meydana geldi ve işgalcilerin saldırılarında 30 kişi yaralandı.

İşgalciler Silvan semtine de baskın düzenledi ve burada da daha önce haklarında hukuka aykırı bir şekilde gasp kararı verilmiş arazilere zorla el koydu, buralarda yıkım ve düzleme faaliyetleri başlattılar. 

İşgal güçleri Tur kasabasında da şehit Hüseyin Karaki'in ailesinin evine baskın düzenledi ve ev ahalisine saldırıda bulundular. 

Şuafat Mülteci Kampı'nda işgal güçleri bazı dükkanların ticari mallarını gasp etti ve kampın girişindeki tezgahlarını dağıttılar. 

İşgal rejiminin sözde güvenlik kabinesi pazar günü düzenlediği toplantıda da Kudüs'te Filistinlilere yönelik şiddetin artırılması yönünde karar almıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar