FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARI KUDÜS EYLEMİNİ KUTLADI

Filistinli direniş grupları, dün işgal altındaki Kudüs'te bir İsrail askerinin ölümü ve bir Siyonistin yaralanmasıyla sonuçlanan iki direniş operasyonunu kutladı ve bu operasyonlar, işgalcilerin son zamanlarda Kudüs'e yönelik saldırganlığın tırmanmasına ve Batı Şeria'daki yerleşim birimlerinin genişletilmesine ilişkin kararlarına bir yanıttı. 

Görüntülenme: 590 Tarih: 14 Şubat 2023 14:11
FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARI KUDÜS EYLEMİNİ KUTLADI

Filistinli direniş grupları Pazartesi günü işgal altındaki Kudüs'te bir İsrail askerinin ölümü ve bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan iki anti-Siyonist operasyonu kutladı ve bunu, işgalcilerin Filistin ulusuna karşı işledikleri suçlara karşı doğal bir tepki olarak değerlendirdiler.
Bu bağlamda, Filistin İslami direniş hareketi "Hamas" sözcüsü Abdul Latif el-Kanu, Pazartesi günü işgal altındaki Kudüs kentinde düzenlenen şehitlik arama operasyonlarının Netanyahu'nun aşırı güvenlik kabinesine meydan okuduğunu söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne göre Hamas sözcüsü, bu operasyonların işgalcilerin son zamanlarda Kudüs'e yönelik saldırganlığı yoğunlaştırma ve Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini genişletme kararına bir yanıt olduğunu belirtti.
Filistin İslami Cihat Hareketi sözcüsü Tarık İzzeddin, bu konuda dün işgal altındaki Kudüs'te gerçekleştirilen Mübarek operasyonlarının Kudüs sakinlerinin gücünü ve istikrarını bir kez daha gösterdiğini söyledi.
İslami Cihat sözcüsü, bu operasyonların işgalcilerin Filistin ulusuna karşı işledikleri suçlara, Kudüs sakinlerinin evlerini yıkmalarına ve işgalcilerin Nablus ve Filistinli tutsaklara karşı işledikleri suçlara bir yanıt olduğunu sözlerine ekledi.
Dün, Pazartesi günü, işgal altındaki Kudüs'te soğuk silahlarla gerçekleştirilen iki anti-Siyonist operasyon sonucunda bir Siyonist asker şehit oldu, bir kişi de ağır yaralandı.

tesnim

Yorumlar