CENİN VE RAMALLAH'TA ÇATIŞMA

İsrail işgal güçleri bugün (10 Şubat Cuma) şafak vaktinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine ve Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın Beytu Rima kasabasına baskınlar düzenledi. Baskınlar yüzünden direniş güçleriyle işgalciler arasında silahlı çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 383 Tarih: 10 Şubat 2023 21:18
CENİN VE RAMALLAH'TA ÇATIŞMA

Cenin'de direniş güçlerinin, şehrin Doğu Mahallesi'ni basan işgalcilere ateş ettikleri, çıkan çatışmada bir Filistinli gencin baldırından yaralandığı ve acilen İbnu Sina İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldığı, Vakkas Adnan Seba'ine isimli bir gencin de ailesinin evine düzenlenen baskında gözaltına alındığı haber verildi. 

Ramallah'ta ise şehrin kuzeyindeki Beytu Rima kasabasına düzenlenen baskında 21 yaşındaki Ahmed Husam Er-Rimavi'nin gözaltına alındığı bildirildi. 

İşgalcilerin Beytu Rima kasabasına baskın düzenlemeleri de Filistinli gençlerle aralarında çatışma çıkmasına neden oldu. İşgal güçleri burada birkaç gün önce esir edilen Bilal El-Berğusi'nin de evine baskın düzenlediler. 

Bu arada Filistin Bilgi Merkezi'nin yayınladığı son günlük rapora göre Filistinli direnişçilerin son 24 saat içinde işgal güçlerine karşı 7 direniş eylemi gerçekleştirdikleri bildirildi. Bunların arasında işgalcilere ateş etme, yerleşimci terör çetelerinin baskınlarını önleme, araçlarını tahrip etme gibi farklı eylemler bulunuyor. 4 noktada da işgal güçleriyle çatışma meydana geldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar