FİLİSTİNLİ ESİR AHMED EBU ALİ ŞEHİT OLDU

İsrail işgal rejiminin Filistinli esirlere yönelik kasıtlı tıbbi ihmal uygulaması sebebiyle şehit olanların kervanına bir kişi daha katıldı. Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil'e bağlı Yatta kasabasının ahalisinden olan 48 yaşındaki esir Ahmed Ebu Ali, işgal güçlerinin kasıtlı tıbbi ihmali yüzünden hastalıklarının ilerlemesinin ardından kaldırıldığı Soroka Hastanesi'nde hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 393 Tarih: 10 Şubat 2023 17:52
FİLİSTİNLİ ESİR AHMED EBU ALİ ŞEHİT OLDU

Filistin Esirler Kulübü'nün bugün (10 Şubat Cuma) sabah yaptığı açıklamaya göre Ahmed Ebu Ali'nin sağlık durumu dün gece çok ciddi bir şekilde kötüleşmeye başladı. Bunun üzerine işgal yönetimine ait Soroka Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği açıklandı. 

Esir Kulübü'nün yaptığı açıklamaya göre Ebu Ali 2012'den bu yana esaret altında bulunuyordu ve 12 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. 9 çocuk babası olan Ebu Ali'nin serbest bırakılmasına iki yıl kalmıştı. 

Esir Kulübü, Ebu Ali'nin işgal rejiminin bazı kötü muameleleri yüzünden cezaevinde muhtelif hastalıklara yakalandığına ve kasıtlı tıbbi ihmal yüzünden bu hastalıklarının sürekli ilerlediğine dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar