MUHAMMED İŞTİYYE: FİLİSTİN YÖNETİMİ ÇÖKMEK ÜZERE

 

Görüntülenme: 468 Tarih: 10 Ocak 2023 01:49
MUHAMMED İŞTİYYE: FİLİSTİN YÖNETİMİ ÇÖKMEK ÜZERE

Ramallah'taki Filistin hükümetinin başbakanı Muhammed İştiyye, Filistin Yönetimi'nin çökmek üzere olduğunu, İsrail işgal hükümetinin Filistinlileri cezalandırma iddiasıyla onun alacaklarının bir kısmına daha el koyma kararı almakla bu yönetimin tabutuna yeni bir çivi daha çaktığını dile getirdi. 

İştiyye, siyonistlere ait Haaretz gazetesinin sorularına verdiği cevapta, İsrail hükümetinin, esir ve şehit ailelerine ödenen maaşlara mukabil paraların kesintisi devam ederken Filistin hükümeti adına toplanan vergilerden 139 milyon şekele daha el koyma kararı almasının Filistin Yönetimi'nin tabutuna yeni bir çivi çakılması anlamına geldiğini, uluslararası toplumun, ABD'nin ve Arap ülkelerinin müdahale etmemesi durumunda bu yönetimin tamamen çökebileceğini ifade etti. 

İştiyye açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Haritayı gayet net bir şekilde okuyoruz. Kudüs'ün Batı Şeria'dan soyutlanmasının ardından yahudi yerleşim merkezlerine yeni binalar inşa edilmesiyle birlikte, C kategorisine giren bölgelerin ilhakı. Şimdi de Filistin Yönetimi'ni çökertmeye sıra geldi. İsrail hükümetinin aldığı kararla yapmak istediği budur."

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar